torsdag 24 juni 2010

Legat länge

har denna gjort, sedan senaste (!!!) pysseltorsdagen förra våren. Det blir skärpning vad gäller pysselkvällar till hösten, det är ju så roligt att sitta ner tillsammans och få pyssla koncentrerat! I vilket fall - häromkvällen klämde jag dit lite bling o ett datum och sedan ansåg jag mig klar - även om jag ursprungligen hade andra planer för den, men vad gör väl det...

Glad midsommar!

onsdag 23 juni 2010

2 års kalas

för Petras blogg! Hurra, hurra, hurra! Grattis vännen!

Firas såklart med kalaslayout, har liftat en av Petras senaste:
(och tänk att det skulle ta ända till sista dagen innan jag fick gjort detta... typiskt!)

tisdag 22 juni 2010

Foto från samma tillfälle

men ganska olika layouter. Den första efter en utmaning av Petra (att lifta denna), och den andra med material från Nooks majkit. Har några papper kvar från det, ser fram emot att sätta saxen i dem!





söndag 20 juni 2010

Cirklar

Jag måste erkänna att jag fastnade framför TVn igår, och gjorde inte färdigt de andra två layouterna till JP hobby som nääästan är klara. Men vad gör väl det, det är ju inte prinsessbröllop så ofta, och det är så roligt att titta på alla vackra klänningar. Varför får jag inte gå på bal oftare (nuförtiden ;) ?

Här har min nya cirkelpunch fått jobba! Och eftersom papperna i paketet var FÖR välmatchade plockade jag fram lite gammalt spill i starka färger.

Och när jag färdig, kunde jag inte låta bli att häfta dit snigeln jag fick av Lovisa häromdan <3

Och gillar ni cirklar, kan jag rekommendera Sasha, en bit ner hittar ni layouten jag liftat!

söndag 13 juni 2010

JPs papperspaket

I paketet från JP fanns papper från Basic Greys Max&Whiskers och för att hitta bilder som funkade med dem fick jag gräva lite bland vinter o inomhusbilder. Så jag längtar inte efter täckbyxor och rejäla mössor, det var den röda färgen jag var ute efter!

Photoboothfuktionen på vår dator är i nuläget nästan enda sättet att fånga fyraåringens ansikte på bild. (Sexåringen poserar däremot mer än gärna.) Så de får mer än gärna leka loss, och testa olika inställningar, i detta fall nån variant som ska göra att det ser tecknat ut.

Och sen blev det ett kort i samma tema också:


Material lista finns på JP Hobbys blogg.

söndag 6 juni 2010

Rooosa hos JP Hobby

Idag var det dags för inlägg hos JP Hobby. Med all färg i paketet jag fick av Pia satte jag tänderna i de rosa papperna; de passade bra med färgerna från vår utflykt till barnens trädgård i pildammsparken.

Och sedan lite tankar inför höstens stora förändring; från dagis till förskoleklass.

Jisses vad jag kämpade med sprayfärgen till denna: Liten pincett, dricksglas, säkerhetsnål, stekpicnett, potatissticka, tratt, två olika handfat använde jag för att skaka liv i den vita misten.

Flaskan hade stått ett tag, och var lite trög att komma igång med. När jag först bara öppnat flaskan för att skölja av spraymunstycket insåg jag att den lilla slangen låg kvar inne i flaskan. Men hur jag än försökte, kunde jag inte lokalisera den med pincetten, så jag blev tvungen att hälla ur all mist. Då insåg jag att slangstumpen satt fast i bottensedimentet av färg. Jag fick jobba ett tag innan jag fick lirkat loss den och sköljt den ren, sedan gick den bra att använda.

Låter det jobbigt? Tja, jag tycker att det definitivt är värt det, sprayat med vitt är supersnyggt tycker jag! Och med tanke på hur mycket färgpigment som finns i flaskan kommer den att räcka väldigt länge; så fort nivån sjunker lite grann är det bara att fylla på mer vatten och skaka upp lite till från botten. ;-)

PS. Numera förvarar jag slangstumpen bredvid flaskan!

torsdag 3 juni 2010

Kort

Här kommer resten av skörden av kort från början av maj, jag hittade dem bortglömda i en mapp.



Och minsann; idag gör jag debut som gästDT hos JPHobby. Jag vann en tävling tidigare i vår där en DT-plats stod på spel och nu är det dax. Förra veckan fick jag ett paket fullmatat med färg av Pia och på söndag är det dags! Kolla JPs blogg då :-)