onsdag 29 februari 2012

Singel?


Denna önskar jag att jag hade digiscrappat; så att jag kunde byta ut bakgrunden. Började med bakgrunden och då var det "rätt" med vit cardstock, men sen när jag valt foto och resten av dekosarna (och limmat fast hela tjofräsen) tycker jag att den blev lite kall. Sotade ner kanterna, men det syns knappt här.

tisdag 28 februari 2012

Cdfordral + LO

Gjorde slut på ett mönstrat papper på en gång - först stommen till ett CD-fodral, som veks och skars allteftersom.


och sedan resterna (både fram och baksida) till kanterna på denna jullayout.

Material: New Apron och Skyline Motor Ni, daydream diecuts från October Afternoon.

måndag 27 februari 2012

Kortskissen #164

Måndag och dags för kortskiss igen!

fredag 24 februari 2012

Utveckling

För att komma igång direkt på en scrapträff brukar jag ta med mig en halvfärdig (eller sätta igång hemma, som jag gjorde denna gången). Så detta är den första layouten jag gjorde på scrapträffen för en vecka sedan, men den sista att visa här! Trevlig helg!

Bra på att dutta

Mer från Studio Calicokitet - jag känner redan att denna kommer att komma med på min topp 10 lista från i år :)


torsdag 23 februari 2012

Lika som bär

Beställde StudioCalicos januarikit, men hann inte öppna det innan vi stack på semester i januari. Så nu, på scrapträffen i fredags började jag äntligen använda det!

onsdag 22 februari 2012

Fotodax

Lekte med mist och gesso i bakgrunden, sedan har bakgrunden fått ligga till sig ett par månader. Så, under den härliga pyssleträffen i fredags fick jag äntligen dit bilden jag hade planerat den för!


tisdag 21 februari 2012

Scrapboxing del 2

Det var inte bara jag som fick en låda från Scrapboxing, utan även min dotter. Denna veckan kommer vi visa att boxarna/väskorna är en bra bas om man vill pyssla med sina barn. Min åttaåring valde att dekorera med främst tyg och garn. Ett par glitterhjärta av dubbelhäftande tejp och glitter och en blomma fick dock också plats :)

Mysigt hade vi och såhär stolt var hon över sitt uppdrag!

måndag 20 februari 2012

Regnbågstwine

Tack bästaste Petra för twinen, nu ska det inte bli några problem med att hitta en nyans som passar ;)

Födelsedagsscrap

För några år sedan gjorde vi (framförallt min man) ett släktforksningsrace. Det var kul både att se hur långt vi kunde komma bakåt i tiden och att nutiden faktiskt också bjöd på lite överraskningar. Vi har länge pratat om hur vi ska visualisera det vi kommit fram till, så att det inte bara blir en fil i datorn, men inte kommit till skott ännu.
När min man så fyllde år förra veckan hade jag gjort en dubbel med de närmaste generationerna iallafall, de som det finns mest bilder och levande minnen på. Får väl se hur det går med det lite större projektet längre fram...


Jag ville inte skära vårt bröllopsfoto mitt itu, därför kom det med två gånger.

onsdag 15 februari 2012

Scrapboxing

Denna veckan fick jag en presentkartong från Scrapboxing att leka med av Helen. Jag vände och vred på den, innan jag bestämde mig för att det skulle bli en dragspelsmapp. Med presentkartongen som bas behövdes bara det roliga fixas, grunden är redan rak och stabil att sätta igång med.

Började med facken och eftersom jag ville ha vita insidor fick jag leta djupt bland mina mönstrade papper, men det blir såklart snyggt med mönstrade insidor också!. För att kunna öppna dragspelsmappen tillräckligt mycket, behövdes nio ark till facken. Kanterna mättes och veks in, och sedan botten, innan insidan av hörnen skars bort och facken limmades ihop ett och ett. Varje fack blir inte ”helt”, det bygger på att de ska sättas ihop på rad.

När alla facken var klara limmades de ihop, med en klisterremsa längs inne i kanten. Eftersom det var första gången jag gjorde en dragspelsmapp är var det bra med flexibiliteten att ändra som klisterremsor/dubbelhäftande tejp innebär, men nästa gång skulle jag nog använda lim som håller bättre i längden istället.

För att kunna fästa facken på insidan och ändå kunna stänga skars kanterna bort.

Det är fint när de mönstrade facken syns på sidorna, tycker jag. Utsidan är sparsamt dekorerad, eftersom den kommer att användas till utklippta bilder av min dotter.

Glöm inte att det är bra erbjudande på Scrapboxingmaterialet i webshopen denna veckan!

tisdag 14 februari 2012

Break

Pulkaåkningen tog fokus från pysslandet i helgen, så idag är det Christina som bloggar för Scrapfabriken. Hoppas ni haft en bra Alla hjärtans dag!

fredag 10 februari 2012

Armstark

Lila och grönt, det gillar jag!

tisdag 7 februari 2012

Små kort

Till alla hjärtans dag är det kärlek till som många som möjligt som gäller - därför blev mina kort små (6,5*9 cm - ATC format), så att de kan passa lite överallt. Det är häftigt hur proportionerna på dekorationerna förändras när man jobbar i en annan storlek; se till exempel de två blommorna som nästan fyllde kortet eller tagen som faktiskt är av minsta storleken. En thickerbokstav brukar också bli pricken över i:et.

För Scrapfabriken!

måndag 6 februari 2012

Kortskiss #161

Både färgsplatter och prickar med "ludd" blev det här! Kolla de andra bidragen till dagens kortskiss!

fredag 3 februari 2012

Omväxlande

Här kommer fler strålar, denna gången i annan färgställning, men fortfarande samma härliga serie från October Afternoon! Fick splasha och sedan låta torka, och sedan splasha igen ett par gånger för att det skulle bli riktigt vitt!

Material: Mönstrat papper Porch Swing, Simple Pleasures (fr Simple Stories), Distress Stains (Picket Fence - heeelt underbar!), bling och halvpärlor