onsdag 27 juni 2012

Finaste rabatten

Just nu, eller snarare under helgen som gick, är vår rabatt som allra finast på hela året. Pionerna, som jag går och längtar efter från den vårdag då man kan ana de första knopparna är överdådiga i sin utslagna prakt, och vid sidan av dem blandningen av de rosa och lila nyanserna som bara har blivit när vi satt ihop de blommor vi tycker är fina, med de som redan fanns när vi flyttade in. De rosa vallmona som vi trodde att vi gett bort, kom iallafall iår, så nu får de vara kvar.


Det gäller att njuta dessa få dagar, innan blombladen sprids för vinden...

tisdag 26 juni 2012

Rabarber

Tänk att hon som fixar allt en nästan-fyraåring ska och mer därtill, inte har knäckt "R" ordentligt. Är övertygad att det kommer såsmåningom, och tills dess njuter jag av att lyssna när hon säger jabajbej och fjäjil. Allt har sin tid. :)

För Scrapfabriken!

tisdag 19 juni 2012

Regnbåge

Den här gången hann inte limmet torka. :) LOn har stått nästan klar lääänge, ända sen en inspirerande LO med strålar hos Marcy Penner (vill oftast lifta allt hon gör...). Det enda som fattats har varit den utklippta rubriken och textremsorna, tänk att det ska ta så lång tid i bland. 

Fast jag gillar att gå och titta på nästan-färdiga grejer också, ibland kommer man på någon detalj man vill göra annorlunda. Som till exempel ta bort den gula blomman som satt där den orangea cirkeln är nu. Det gjordes också i sista stund, och jag gillar verkligen epoxibradsen som fick vara med istället!


För att göra strålarna tog jag ett vanligt kopieringspapper och måttade ut. Sedan numrerades strålaran innan de skars och användes som mallar.

För Scrapfabriken!

måndag 18 juni 2012

Sommarlov på kortskissen


Nu tar kortskissen sommarlov och är tillbaka i augusti! Gå in och se de andra somriga bidragen här!

tisdag 12 juni 2012

Gatufest

En från början väldigt ren LO blev dekorerad med  washitejp och stickers från stickersarket, och sedan kunde jag inte låta bli att skvätta! Här har jag skvätt både med orange mist och sedan med grönt "ludd". Det gröna luddet fästs genom att jag blandat ut vanligt vitt lim med vatten så att det blir skvättbart, och sedan häller jag luddet över. Jag väntar en liten, liten stund innan jag häller bort det överflödiga luddet så att inte limmet ska rinna iväg. Gillar kombinationen av olika texturer på skvättarna!

Kolla Scrapfabrikens blogg för fler detaljer!

måndag 11 juni 2012

torsdag 7 juni 2012

Minibok

Tror inte jag har visat denna lilla minibok med vita skrivsidor på insidan, jag gjorde till en födelsedagsflicka i maj. Enkelt, men förhoppningsvis uppskattat! Yttermåtten är 8*8 cm och skrivsidorna är 7*drygt 7, får ut sex sidor från ett A4 ark.


Material: Mönstrat papper från Echo Park, ljus från en Some Odd Girl stämpel (!) och lite twine. För Scrapfabriken

tisdag 5 juni 2012

Strålar

Började med bakgrunden denna gången, blandade papper med mycket färg och klippte strålar allteftersom. Sen var det bara att leta upp en blid som passade. Fotot är taget av Jenny Sandberg för ganska precis ett år sen.
 
För Scrapfabriken.

måndag 4 juni 2012

Kortskiss #178

Det blev sommarkänsla på mitt kortskissenkort denna veckan. Se de andra tolkningarna här!