onsdag 15 februari 2012

Scrapboxing

Denna veckan fick jag en presentkartong från Scrapboxing att leka med av Helen. Jag vände och vred på den, innan jag bestämde mig för att det skulle bli en dragspelsmapp. Med presentkartongen som bas behövdes bara det roliga fixas, grunden är redan rak och stabil att sätta igång med.

Började med facken och eftersom jag ville ha vita insidor fick jag leta djupt bland mina mönstrade papper, men det blir såklart snyggt med mönstrade insidor också!. För att kunna öppna dragspelsmappen tillräckligt mycket, behövdes nio ark till facken. Kanterna mättes och veks in, och sedan botten, innan insidan av hörnen skars bort och facken limmades ihop ett och ett. Varje fack blir inte ”helt”, det bygger på att de ska sättas ihop på rad.

När alla facken var klara limmades de ihop, med en klisterremsa längs inne i kanten. Eftersom det var första gången jag gjorde en dragspelsmapp är var det bra med flexibiliteten att ändra som klisterremsor/dubbelhäftande tejp innebär, men nästa gång skulle jag nog använda lim som håller bättre i längden istället.

För att kunna fästa facken på insidan och ändå kunna stänga skars kanterna bort.

Det är fint när de mönstrade facken syns på sidorna, tycker jag. Utsidan är sparsamt dekorerad, eftersom den kommer att användas till utklippta bilder av min dotter.

Glöm inte att det är bra erbjudande på Scrapboxingmaterialet i webshopen denna veckan!

2 kommentarer:

pysselpetra sa...

coolt - klart intressant att prova

hellenbell sa...

smart!!!